onsdag

Festen med Barbro

Några veckor innan våran avslutningsfest i fotbollen delade vi ut inbjudan. Alla fick varsin karaktär de skulle vara. Inbjudan såg ut som följer. (men alla hade olika karaktärer)

Du är hjärtligt välkommen på fest hos Nordens mest inflytelserika mode designer, Barbro von Appblasbar. Efter 30 år i branschen har hon inte bara byggt upp ett imperium, hon har också funnit många vänner. Tillsammans med er vill hon nu fira sin femtio års dag.
Tid: 19.00, 19.05 låses dörrarna. Plats: Återkommer om destination.

Du är Tondöva Doris
Du är mamma till Barbro och mycket bitter över att Barbro inte ger dig mer pengar. Enligt dig har Barbro lärt sig allt hon kan och du är orsaken till Barbros framgång! Du är lite väl glad i alkohol och sveper en vinare per dag. Anser att du är Sveriges schlager drottning men du har bara aldrig fått chansen. Detta försöker du bevisa genom att sjunga hela tiden! Du använder också schlager när du pratar, genom att dra paralleller med schlager och använda olika fraser. (Ex. Hur mår du? Du svarar: jag är fångad av en stormig vind!).

Relation:
Mamma till Barbro
Mormor till ”Tramsiga Tina” och ”PengaKåta Karin”.

Tondöva Doris är:
Go och glad!
Älskar Schlager – sjunger hela tiden
Klär dig i schlager, dvs. glitter, glamour, och färgstarkt.
Gillar att kolla på brottning.
Allergisk mot alla djur.

Tänk på:
Livet är en schlager!

Folket välkomnades utav Gurra medans jag och Tessan gick runt med stora sopsäckar över huvudena. I bakgrunden spelades Robert Brobergs "uppblåsbara Barbara" och i mitten av lokalen satt hon, Barbro, våran uppblåsbara docka. Snart släcks ljuset ner, Beethovens "ödessymfonin" spelas och när ljuset tänds hänger barbro i taket, död.

Gurra skriker till och tillkallar sina superhjälte vänner för att lösa mordet. Jag och Tessan slänger av oss våra soppåsar och folket kan se våra kostymer. Tessan var Catwomen och jag var Batwomen.

Kvällen fortsätter med att vi då och då presenterar ledtrådar som skall hjälpa dem lösa mordet på Barbro. För en utav dem är mördaren, men mördaren själv vet inte om det. Tre personer lyckas klura ut den rätta mördaren, men bara en lyckades få med rätt motiv.
Det var mycket lyckat!!! Tack tjejer för att ni gick in för det. Hade aldrig gått utan det!!!
Vi hade också satt upp bilder på barbro i lokalen. Presenterar dom här, och snart kommer vanliga bilder från festen.
Barbro på skidsemester
Barbro myser i badet
Barbro äter nyttig lunch
Barbro skall sova
Barbro dansar
Barbro är på solsemester
Barbro är i New York

(((Over and Out)))

Inga kommentarer: